Zorgwoningen voor verstandelijk gehandicapte jongeren

[Not a valid template]


  • Soort project:
    Herbestemming van voormalig schoolgebouw
  • Opdrachtgever:
    Poort 6
  • Opgeleverd in 2012

 

Voormalig schoolgebouw in het centrum van Gorinchem is gebouwd in eclectische architectuurstijl in het midden van de 19de eeuw. De mooie zandstenen ornamenten die de gevel sieren verkeerden in zeer slechte staat. En door diverse verbouwingen in de afgelopen jaren was een rommelig geheel ontstaan.

Het complex is gerestaureerd en is bestemd als zorgwoningen voor verstandelijk gehandicapte jongeren. Door het slopen van een aanbouw is een binnenplaats gecreëerd, een nieuwe buitenruimte voor de stad en de bewoners van het complex. Tevens is op deze manier een heldere structuur voor de bestaande gebouwen ontstaan.

In het nieuws

Achtergrond informatie

Comments are closed.