Transformatie school met de bijbel

  • Soort project: transformatie van school naar woning
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Oplevering: 2018

In 1919 gebouwd als school, jaren lang in gebruik geweest als kerk, heeft dit bijzondere pand een nieuwe functie gekregen; woonhuis. Maar hoe maak je een knusse woning met fijne tuin in deze voormalige klaslokalen zonder buitenruimte? Door een hap uit het gebouw te nemen en de woonruimtes daaromheen te leggen. Binnen zijn de ruimtes verbonden door de oude schoolgang. De nieuwe patio is de centrale verbindende plek van waaruit contact is met alle ruimtes van het huis. De bestaande structuur en architectuur is gerespecteerd. De nieuwe ingrepen zijn helder en brut ontworpen, ze zaagsneden in het metselwerk laten duidelijk zien waar de gevel is verwijderd.

Comments are closed.