Dynamisch Typhoon

  • Soort project: renovatie en facelift van clubhuis atletiekvereniging
  • Opdrachtgever: Atletiek- en triathlonvereniging Typhoon
  • Oplevering: 2020
  • Team: Katrien Koppers, Bert van den Heuvel, Marnix de Vries, Gerwin van Wijngaarden

Het bestaande clubhuis van Gorkumse Atletiek- en Triathlonvereniging Typhoon stamt uit 1973. Na al die jaren intensief gebruik en met de wens om te verduurzamen was het moment aangebroken voor een grondige renovatie. Tevens bood dat de gelegenheid om de voorzieningen uit te breiden met goede bergingen voor sportmaterialen en een sportruimte voor krachttrainingen van de sporters.

Duurzaam renoveren betekent in eerste instantie een goed isolatie aanbrengen van de buitengevels, dak en vloeren. Daarnaast heeft duurzaamheid ook betrekking op minder verspilling. In dit plan is een nieuwe goed geïsoleerde buitenschil om het bestaande gebouw getrokken. Hiermee is het gebouw goed geïsoleerd en hebben we optimaal gebruik kunnen maken van het oude clubhuis.

Het nieuwe clubhuis voegt zich naar haar omgeving. De organische architectuur ligt ingebed tussen de weg en de atletiekbaan. Ter plaatse van de kantine opent te gesloten gevel waardoor optimaal de prestaties van de sporters op de atletiekbaan gevolgd kunnen worden. De houten gevelbekleding zal vergrijzen waardoor het mooi wordt opgenomen in de natuurlijke omgeving.

Comments are closed.