Shelter of freeport, Main, USA

[Not a valid template] [Not a valid template]

[Not a valid template]

 

  • Soort project:
    Nieuwbouw huis te Freeport Main USA
  • Opdrachtgever:
    Particulier
  • Oplevering: 2014

Aan de oostkust van Amerika in het dorp Freeport (Main) is een nieuwbouw huis ontworpen in een eigentijdse vormgeving met een invloeden van plaatselijke bebouwing. Het huis bestaat uit drie vleugels; in het midden de woonvleugel met leefruimtes, kantoor en gastenkamer in de toren, een slaapvleugel aan de westzijde hiervan en een gastenverblijf met garage aan de noordzijde.

 

Het landhuis is dusdanig vormgegeven dat het zich voegt in het landschap en de plaatselijke architectuur. Het geheel is losjes op de locatie gesitueerd en reageert op zijn omgeving. De drie vleugels van het huis omsluiten een buitenruimte dat de entree tot het estate vormt. Van hieruit toont het landhuis zich gesloten, maar via een opening tussen het woonhuis en het gastenverblijf is een glimp van de oceaan op te vangen. Eenmaal binnen opent zich een ruime leefruimte met keuken, eetkamer en zitkamer onder één dak. Door de grote glaswand en een terras wordt de verbinding gemaakt met de buitenruimte en het spectaculaire uitzicht op de oceaan. De slaapvleugel richt zich op de intieme tuin aan de zuidwest zijde van het kavel.

: “This concept of inside outside changes how you think and live your everyday life, and opens up new physical & mental spaces – I’m happy to be in.”

View project in English

Comments are closed.