Restauratie Duinsche Hoeve

In 2015 is de monumentale boerderij de Duinsche Hoeve gerestaureerd. Onderstaande link geeft u een beeld van de boerderij voor en na de restauratie vanuit de visie van de architect.

Restauratie Duinsche Hoeve Rijksmonumetale boerderij

Posted in Oude gebouwen | Reacties uitgeschakeld voor Restauratie Duinsche Hoeve

Stadsherstelprijs 2015 voor Wachthuisje

Jaarlijks nomineert Stadsherstel Gorinchem vijf panden die in het afgelopen jaar jaar opgeknapt om in aanmerking te komen voor twee stadsherstelprijzen; de stadsherstel publieksprijs en de stadsherstel juryprijs. Dit jaar heeft het publiek de prijs toegekend aan het gerestaureerde en verbouwde wachthuis bij de Kanselpoort.

Posted in Oude gebouwen, Publicaties | Leave a comment

House in Main, USA – Oriented Strand Board (OSB plaat)

[Not a valid template]

 

Om de eenvoud van de schuurtypologie te behouden is voor de interieurafwerking gekozen voor eenvoudige materialen. De vloeren zijn door het gehele huis hetzelfde, ook in de badkamer. dit creëert rust. De vloeren zijn gemaakt van OSB platen* die in een tegelpatroon zijn gelegd dat aansluit bij de structuur van het huis. Nadat de vloer geschuurd en gelakt is wordt het legplatroon mooi zichtbaar. Het hout geeft warmte aan de ruimte en de schilfers zorgen voor een levendigheid. De aannemer, Ron Utrecht, had vanaf het begin grote twijfels bij deze keuze maar na het zien van het eindresultaat is hij laaiend enthousiast.

*Oriented Strand Board (OSB) is een bepaald type houtplaat. De plaat is samengesteld uit verschillende lagen houtschilfers die door een bindmiddel zijn verbonden. Deze platen worden meestal gebruikt als ondervloer voor de afwerkvloer van bijvoorbeeld laminaat, parket, gietvloer, etc.

legplatroon van de vloer

Posted in Nieuwe gebouwen | Leave a comment

House in Maine, USA – ocean view

[Not a valid template]

 

Construction has entered its last phase. Contractor Ron Utrecht is a craftsman who sees to it that every detail looks good. The client makes sure realisation follows the architectural design. A good cooperation between client, contractor and architect is what creates a truly great home. The design of this house is inspired by traditional barns and fits well into the landscape. The sheltering roof is felt in every room. The finish is deliberately kept simple. The construction itself provides the decoration: roof overhang, column structure, the shape of the roof, glass surfaces. Color is used to accentuate the architecture.

The design for this house in Main USA is based on the original barn type that can be found in this area. It is a modern house that blends beautifully into the landscape and also facilitates the landscape to be part of the indoor experience .

Posted in Nieuwe gebouwen | Leave a comment

Woonhuis USA – bouwbezoek november 2013

[Not a valid template]

 

Bouwbezoek begin november 2013 aan het woonhuis in Amerika, Freeport Maine. De bouw loopt voorspoedig en het resultaat tot nu toe is fantastisch. De bouw wordt uitgevoerd door een plaatselijke aannemer, Ron Utrecht http://www.ronutecht.com, die normaal gesproken traditionele huizen bouwt. Door een goede samenwerking tussen aannemer, opdrachtgever en architect blijft het concept overeind.

This house in Maine USA is a modern design that fits into the landscape. The design is based on the original barn type that can be found in this area.

Posted in Nieuwe gebouwen | Leave a comment

Studiebijeenkomst ‘de nieuwe omgevingswet in de praktijk’

Een middagje kennis tot me nemen in de Van Nellefabriek te Rotterdam. De locatie is nog op en top fabrieksterrein, mooi! Een korte samenvatting van hetgeen ik heb opgestoken bij deze bijeenkomst. Organisator: BNA academie Docenten: Chantal van Mil en … Continue reading

Posted in Studies en schetsen | Leave a comment

Nominaties Stadsherstelprijs 2012

Stichting Stadsherstel Gorinchem (SSG) reikt jaarlijks twee Stadsherstelprijzen uit voor panden of bouwwerken die door particulieren of organisaties zijn gerestaureerd. Vijf panden die in 2012 zijn verbeterd in de historische omgeving van Gorinchem zijn genomineerd voor de Stadsherstelprijs 2012. De … Continue reading

Posted in Oude gebouwen | Leave a comment

Start bouw restauratie en nieuwbouw Lexmond

Op donderdag ochtend 2 mei vond de eerste bouwvergadering plaatst voor het plan Dorpshart te Lexmond. Het totale plan omvat de nieuwbouw van 14 senioren woningen en de renovatie van het 18de eeuwse herenhuis waarin 3 woningen worden ondergebracht. Het … Continue reading

Posted in Oude gebouwen | Leave a comment

De bouwsector: bouwen moet een feestje zijn

In onderstaand artikel beschrijft Frank Kalshoven de stressvolle ervaring die bouwen of verbouwen vaak is voor opdrachtgevers. Wordt het niet eens tijd dat het ondernemen van een bouwproject een leuke en spannende ervaring wordt! Kan de bouwsector opnieuw beginnen? Frank … Continue reading

Posted in Publicaties | Reacties uitgeschakeld voor De bouwsector: bouwen moet een feestje zijn

Hergebruik als bouwopgave

Het College van Rijksadviseur presenteerde dinsdag [8 januari] de werkagenda voor de komende 4 jaar met als titel  ‘De techniek van het verbinden’. Daarin wordt gesteld dat hergebruik de nieuwe bouwopgave is voor de komende periode. artikel binnenlandsbestuur werkagende ‘De techniek van het … Continue reading

Posted in Publicaties | Reacties uitgeschakeld voor Hergebruik als bouwopgave